Oranje verliest halve finale van Engeland

Gepubliceerd op 11 juli 2024 om 16:53

Een grote teleurstelling voor het Nederlands elftal en natuurlijk ook voor alle fans. De mannen staan niet in de finale van het EK. Ze verloren gisteren met 2-1 van Engeland.

De wedstrijd begon juist goed voor Oranje. Al na 7 minuten maakte Xavi Simons de 1-0.

90ste minuut

Maar kort daarna maakte Denzel Dumfries een overtreding op de Britse voetballer Kane. Engeland kreeg een penalty en die ging erin.

Daarna bleef het lang 1-1. Het leek erop dat er een verlenging ging komen, maar in de 90ste minuut scoorde de Engelse voetballer Watkins de 2-1.

Nederland probeerde nog snel een tegendoelpunt te maken, maar dat lukte niet meer.

Dit is verschrikkelijk. Het was een mooi gevecht, maar dit doet heel veel pijn.

Na afloop was er veel discussie over de penalty en de overtreding. Veel fans vinden het onterecht dat Engeland een penalty kreeg. Bondscoach Ronald Koeman zei ook dat hij het niet eens was met die beslissing.

Zondag is de finale van het EK. Die gaat tussen Spanje en Engeland.