Jessica Mendels wint Lokale Media Award 2024: ‘Het enthousiasme spat ervan af’

Gepubliceerd op 9 oktober 2024 om 17:56

De Haagse presentator en actrice Jessica Mendels heeft een Lokale Media Award 2024 gewonnen voor beste presentator. Dit is gisteren bekend gemaakt door de NLPO. Mendels is sinds begin dit jaar elke dag te horen als presentator in ‘Haags Bakkie met Jessica Mendels’ op het lokale radiostation Den Haag FM.

 

Mendels speelde de afgelopen jaren in films en series en zij presenteerde populaire televisieprogramma’s zoals ‘CampingLife’ en ‘Ik kom bij je eten’. Daarnaast presenteert zij ook seminars, schreef zij twee kinderboeken én won zij in 2022 ‘De Alleskunner VIPS’. Aan dit lijstje kan de veelzijdige Mendels nu een eigen radioprogramma toevoegen op Den Haag FM.

 

“De nominatie deed mij al huilen haha… die erkenning en juist ook al zo snel vanaf het starten van mijn eerste eigen radioprogramma deed me heel goed. Hem nu winnen is echt een heerlijke aanmoediging en een bevestiging dat lekker bezig ben. Radio maken voelt zo fijn en past me als een goedzittende jas”, zegt Jessica over het winnen van de Lokale Media Award 2024.

 

Jessica besteedt in haar programma Haags Bakkie onder meer aandacht aan uitgaan in de breedste zin van het woord: sport, lifestyle en goede voeding. Ze wil dat luisteraars blij worden van haar programma en vrolijk. Inhoud is ook belangrijk, want ze is sociaal-betrokken bij de stad Den Haag. Jessica: “Op de eerste plaats hoop ik dat mensen tussen 10 en 12 de radio aanzetten omdat ze zin hebben in de sfeer van mijn programma, dat het energie geeft en het ze vrolijk stemt. Natuurlijk geef ik de luisteraar ook graag iets om over na te denken, iets om door geïnspireerd te raken, nieuwe inzichten en informatie. Dat gebeurt via de gasten en de gesprekken die ik met hen voer. Dan is het summum dat er bij de luisteraar een vraag opborrelt en dat ik die dan precies stel.”

 

NLPO

De Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) is het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroep in Nederland. De stichting ondersteunt lokale publieke omroepen op diverse terreinen om de sector verder te professionaliseren en om de kwaliteit van de producties van lokale omroepen te verbeteren, De Lokale Media Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor de beste journalistieke producties van de lokale omroepen. Bij de Lokale Media Award Presentatie wordt er nadrukkelijk gelet op presentatievaardigheden zoals stem- en taalgebruik, houding en lichaamstaal en structuur. Juryvoorzitter Roos Moggré over de inzendingen van dit jaar: “Het niveau van de inzendingen is spectaculair gestegen ten opzichte van vorig jaar. Er is journalistiek inhoudelijk een grote sprong gemaakt en ook de kwaliteit en relevantie van de producties zijn naar een hoger niveau getild. Wat we zien, is een enorme kwaliteitsslag, waarbij lokale omroepen een indrukwekkend professioneel niveau weten te bereiken.”

 

Enthousiasme spat ervan af

 

Zakelijk leider van Den Haag FM Pelle Matla vindt dat Jessica deze prijs helemaal verdient. “Vanaf haar eerste uitzending in januari hoor je aan alles dat ze zich thuis voelt achter de microfoon. Daar staat ze soms letterlijk achter te dansen. Het enthousiasme spat ervan af. Daarbij komt dat haar gasten zich thuis voelen in haar show en dat is een belangrijke verdienste waar we bij Den Haag FM heel blij mee zijn. Ik ben trots dat Jessica een NLPO Award mee naar huis mag nemen.”

 

Jessica Mendels is iedere werkdag met ‘Haags Bakkie met Jessica Mendels’ te horen van 10.00-12.00 uur op Den Haag FM. Die uitzending kan ook live worden bekeken via het tv kanaal van Den Haag FM. De radiozender is in Den Haag en directe omgeving te ontvangen via FM 92.0. Bekijk hier alle ontvangstmogelijkheden van zowel radio als tv van Den Haag FM.

 

Online kan de uitzending worden gevolgd via www.denhaagfm.nl én via de gratis app van Den Haag FM voor iOS en Android.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.