Het stadion van ADO Den Haag krijgt een nieuwe naam: dit zijn jullie favorieten

Gepubliceerd op 11 oktober 2024 om 21:39

Aan het eind van het voetbalseizoen worden de letters ‘Bingoal’ van het stadion van voetbalclub ADO Den Haag gehaald. Welke naam zal het gebouw dan moeten krijgen? Wij vroegen dit aan onze lezers en dit zijn de leukste ideeën.

 

Volgend jaar zal een nieuwe sponsornaam op het stadion van onze Haagse voetbalclub staan. Maar de Hagenaar ziet liever een andere naam. Eén die er voor altijd op kan staan. Hierbij een greep uit de vele inzendingen.

 

Haags

Het stadion staat niet midden in de stad, het is wél het domein van de Hagenezen. Een aantal lezers wil dat duidelijk maken in de naam: “Ciconia, of de Nederlandse benaming voor ooievaar”, mailt Spoelstra. Ron Bol haakt daar op in met “Het Ooievaarsnest”.

 

Meerdere lezers vinden Haags kwartiertje een goede benaming en het Hofstad Stadion komt ook een paar keer in onze mail binnen. Wil Mathijsen maakt het gelijk internationaal met een Engelse naam: “South Park Stadion, verwijzend naar het Zuiderpark”. Godfried Engelberts: “Het Forepark stadion lijkt mij de meest voor de hand liggende naam.” En ook ‘ADO stadion’ komt vaak voorbij. “Het hoeft niet zo moeilijk te zijn”, zegt Yvonne Wolff daarover.

 

Humor

Er kwamen ook wat grapjes voorbij vanwege het niveau waarop ADO speelt: Arjan Pluimer komt met “Haagsche Bluf” en Jacolien Meijer schrijft: “Overrated, lijkt mij passend”. Emile Vissers stuurt: “Laten we het stadion maar De Tobbe noemen. Het blijft tobben met ADO en bovendien lijkt het stadion zelf op een tobbe.”

 

Legende

Een naam komt het vaakst bij ons voorbij. “Laat het gewoon ere aan de legende van ADO, die heeft meer betekend dan sponsors: Aad Mansveld,” zegt Patrick. Onder andere Berry Congo Lowango is daarmee eens: “De nieuwe naam moet Aad Mansveld zijn. Legende, top man, goed mens”. Hans vult aan: “En als een sponsor zijn naam op het stadion wil, zet hij er maar een reclamebord bij”.

 

Bron: Stadion ADO Den Haag

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.