Huh? Er staat een trein op het Eendrachtsplein

Gepubliceerd op 12 oktober 2024 om 11:01

Rotterdam - Niet vreemd opkijken als je vandaag en morgen een trein op het Eendrachtsplein ziet staan. Op 11 en 12 oktober wil de NS daar in een nagebouwde treincoupé laten zien hoe leuk het kan zijn om met de trein te reizen.

 

In de treincoupé wordt het publiek met een speciale voorstelling van woordkunstenaar Justin Samgar ondergedompeld in de verhalen van drie reizigers. Zij hebben allemaal persoonlijke vooruitgang geboekt in het leven dankzij hun instelling.

 

Een van de verhalen die te horen zal zijn is van de 17-jarige India Sardjoe uit Den Haag. Zij hield van kinds af aan van sporten en bewegen. ‘Bevlogen door breaking & dancing werd hiphop het juiste spoor in haar leven’, zo verwoordt Justin Samgar het.

 

Voor breakdance-trainingen reist India Sardjoe het hele land door, met de trein. Vanuit Den Haag naar Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. Zo leert ze meer mensen uit de breakdance-scène kennen. “Ik kan het hele land door naar trainingen, ben super vrij. In de trein kan ik heel makkelijk trainingsvideo’s bekijken en zien waar ik aan wil werken.” 

Tijdens de Olympische Spelen in Frankrijk kwam ze uit voor Nederland. “Het mooiste moment kwam samen toen ik vanuit Nederland met de trein aankwam in Parijs, toen was de cirkel rond.”

Justin Samgar: “Voor mij als spoken-word-artiest was het geweldig om te kunnen schrijven over deze drie bijzondere treinreizigers. Een persoonlijk verhaal creëert meer begrip en maakt de wereld groter of dieper. Je herkent jezelf in een onbekende. Dat.. is voor mij vooruitgang.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.