Battle of Drums keert terug op Rotterdam Unlimited Zomercarnaval!

Gepubliceerd op 24 juli 2024 om 23:40

Rotterdam - De populaire Battle of Drums keert dit jaar terug op het programma: Battle of Drums Anniversary. Het onderdeel vindt plaats op vrijdag 26 juli in Rotterdam Ahoy en is volledig gratis toegankelijk. Voor het eerst sinds 2019, na onderbrekingen door corona en vervanging door de Warming Up, is het geliefde evenement weer terug op het programma.

 

Door de eerder opgelegde maatregelen vanuit de gemeente is het tot grote teleurstelling van velen niet mogelijk om het oorspronkelijke programma, met festival op vrijdagavond en (inter)nationaal podiumprogramma op zaterdag op de Coolsingel te organiseren. Hierdoor kan de Warming Up, sinds 2022 de vervanger van de Battle of Drums, ook geen doorgang vinden dit jaar.

 

De Battle of Drums – een geliefde drumcompetitie waar drie Brassbands hun favoriete compositie spelen en de beste de Golden Drum wint – heeft in de jaren van afwezigheid nooit aan populariteit ingeboet. Mede daarom is er hard gewerkt om alternatieve mogelijkheden te onderzoeken om het onderdeel toch door te laten gaan. Met succes! Op 26 juli zal de spectaculaire Battle of Drums, in een andere vorm, plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Het evenement heeft door de jaren heen een cultstatus bereikt binnen de gemeenschappen, waarbij het niet alleen als een competitie, maar ook als een viering van cultuur en saamhorigheid wordt gezien. Het evenement is een symbool van trots en een platform waar de rijke muzikale tradities tot leven komen en generaties met elkaar verbinden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.