Rotterdam Unlimited Zomercarnaval pakt groots uit met jubileum editie

Gepubliceerd op 24 juli 2024 om 22:44

Rotterdam - Rotterdam Unlimited Zomercarnaval bestaat 40 jaar en viert dit groots met de Anniversary editie: naast vertrouwde programma onderdelen zoals de Straatparade, Royalty Election en Battle of Drums, voegt Rotterdam Unlimited dit jaar diverse nieuwe activiteiten toe aan de programmering.

 

Door de eerder opgelegde maatregelen vanuit de gemeente is het niet mogelijk om het oorspronkelijke programma, met een festival op vrijdagavond en een (inter)nationaal podiumprogramma op zaterdag op de Coolsingel te organiseren. Ondanks deze maatregelen wil de organisatie van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval het 40-jarig bestaan uiteraard groots vieren en heeft – naast een aantal vaste programma onderdelen - diverse nieuwe activiteiten toegevoegd aan deze speciale Anniversary editie.

 

“Het veertig jarig jubileum én de bijschrijving van Zomercarnaval op de internationale UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed, maakt dat we dit jaar een speciale Anniversary editie van Zomercarnaval gaan neerzetten”, vertelt Richard Nazier, Artistiek leider Rotterdam Unlimited Zomercarnaval. “Dit doen we bijvoorbeeld door het organiseren van de Kinderparade, waarmee we het unieke cultureel erfgoed van Zomercarnaval door willen geven aan de volgende generatie(s). Daarnaast vindt in de Kunsthal een speciale tentoonstelling plaats rondom 40 jaar Zomercarnaval. Hierdoor is het Anniversary programma gevarieerd en voor een zeer breed publiek interessant.” 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.